Fri frakt över 499 kr
Kakformar
Halloween
0
kr
0
Varukorg
×
Inga produkter i varukorgen.
Search for:
No-spread sugar cookies på Margarin
joakimlindqvist
september 26th, 2025
No Comments
Ingridienser
200 g margarin (rumstempererat, ca 21-22 °C**, ej flytande)
185 g strösocker
1 ägg
¾ tsk vaniljextrakt eller 1 tsk vaniljsocker
450 g vetemjöl
½ tsk salt
Gör så här:
Lägg margarin och socker i en bunke och vispa ihop tills det är väl blandat, men du behöver inte få det krämigt som man gör med smör.
Tillsätt ägg och vanilj. Vispa eller rör tills smeten är jämn.
Häll i mjöl och salt och arbeta ihop till en deg.
Platta ut degen, plasta in och kyl minst
2 timmar
.
Kavla ut till ca 6 mm tjocklek. Stansa ut former.
Lägg på plåt och frys i
15–30 min
innan gräddning.
Baka i
175 °C
(över/undervärme) i
9–11 min
tills kakorna känns bakade men fortfarande ljusa. (De stelnar när de svalnar)
Comments are closed